Facebook
Munca Decenta
HOME    CONCEPT    PROIECT    PARTENERI    OFERTA PROIECTULUI    MATERIALE    DEVENITI ACTIV    PRESĂ    LINKURI    AUR-A.N.S.R.U.   

Acces membri | Contact |
Inapoi

Evenimente în cadrul celui de-al patrulea European Speakers Tour

 Austria, India, Bolivia, Ghana... Nu contează cât de diferit este stilul de viață din aceste țări și regiuni, există un singur lucru pe care toți bărbații și toate femeile îl au în comun: pentru a-și câștiga existența majoritatea trebuie să lucreze într-un fel sau altul. Potrivit Băncii Mondiale, există mai mult de trei miliarde de persoane angajate la nivel global. Diferențele privind salariile acestora, recunoașterea lor socială și opțiunile de a se organiza în sindicate sunt foarte mari. Cu toate acestea, persoanele care lucrează în același domeniu, de multe ori se confruntă cu probleme și situații similare, indiferent de regiunea în care trăiesc.

 

 

Este nevoie de solidaritate internațională în promovarea conceptului de Muncă Decentă?

 

 

Pentru a găsi posibile răspunsuri la problemele sociale provocate de globalizare, „AUR” – Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Resurse Umane (A.N.S.R.U.) şi Confederaţia Sindicală CNS Cartel Alfa implementează împreună cu SUDWIND AGENTUR din Austria – aplicant principal, având ca parteneri Austrian Trade Union Federation (ÖGB), Balkan Institute for Labour and Social Policy (BILPS) şi Confederation of Labour Podkrepa din Bulgaria, proiectul „Muncă Decentă pentru o Viaţă Decentă – Stimularea strategiilor şi politicilor internaţionale ale sindicatelor”, cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul de educaţie pentru dezvoltare EuropeAid/126341/C/ACT/Multi, număr de referinţă DCI-NSA/2008/69.

 

 

Există o singură cale pentru ca muncitorii din țările în curs de dezvoltare și din țările dezvoltate să nu plătească prețul practicilor neloiale ale globalizării: sindicatele din întreaga lume trebuie să colaboreze! În acest sens Cartel ALFA (Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA) în colaborare cu AUR” – Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Resurse Umane (A.N.S.R.U.), organizează în perioada 1-4 iunie 2012 ”Decent Work – Decent Life European Speakers Tour 2012”, care se va bucura de prezenţa a doi experţi din Republica Moldova: Valentina Bodrug-Lungu (președinte Gender-Center) și Ion CUCU (consilier principal pe probleme economice și relații de muncă Sindicatul ”Sănătatea”).

 

 

Evenimentul va debuta pe 1 iunie 2012, cu o conferință de presă și o masă rotundă cu participarea stakeholderilor relevanţi, reprezentanți ai ONG-urilor pentru dezvoltare, reprezentanți ai diferitelor federații sindicale la nivel național afiliate CNS ”Cartel ALFA”  și va continua pe data de 2 iunie 2012 cu modulul ”Solidaritate și cooperare la nivel global”, al celui de-al doilea curs de pregătire de un an.

 

Conferința de presă din data de 1 iunie 2012, se va desfășura în intervalul 13:30 – 15:00, la sediul Cartel ALFA, din str. Splaiul Independenței, Nr 202A, etaj 2, Sector 6.