Facebook
Munca Decenta
HOME    CONCEPT    PROIECT    PARTENERI    OFERTA PROIECTULUI    MATERIALE    DEVENITI ACTIV    PRESĂ    LINKURI    AUR-A.N.S.R.U.   

Acces membri | Contact |

CONCEPT


Conceptul de „Muncă Decentă” a fost propus de Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) în anul 2000, din dorinţa de a formula un obiectiv politic internaţional de promovare a îmbunătăţirii condiţiilor de muncă, dincolo de respectarea drepturilor sociale fundamentale, aşa cum sunt definite de cele 8 convenţii fundamentale ale OIM.

Cele patru obiective strategice ale OIM sunt :
• promovarea drepturilor la locul de muncă;
• ocuparea forţei de muncă;
• protecţia socială;
• dialogul social.

Munca Decentă pune accent pe :
• şanse egale la locul de muncă, pentru eliminarea oricărei discriminări;
• asigurarea unei remuneraţii decente pentru muncitori şi familia lor, care să le permită un trai decent;
• garantarea unei protecţii sociale în caz de boală, de sarcină şi pentru orice alte situaţii cu care angajaţii se confruntă de-a lungul vieţii;
• excluderea oricărei forme de exploatare;
dreptul la organizare al cetăţenilor pentru a-şi reprezenta interesele în mod colectiv prin sindicate şi pentru a se putea angaja într-un veritabil dialog ca cetăţeni şi muncitori.

Condiţiile de muncă în Nord şi în Sud

Strategia companiilor multinaţionale de a căuta costurile de producţie cele mai mici a fost utilizată continuu în ultimii douăzeci de ani. Ţările în curs de dezvoltare sunt în competiţie între ele pentru a fi „alese” ca producători şi încearcă să ofere companiilor cea mai ieftină forţă de muncă, condiţii avantajoase pentru companii, dar dezavantajoase pentru muncitori şi legislaţie ambiguă sau posibilitatea de a fi încălcată. Aproximativ 2,8 miliarde de oameni câştigă până la 2 dolari pe zi; în fiecare zi un milion de oameni au un accident de muncă, iar 5500 de oameni mor zilnic din cauza accidentelor de muncă şi a condiţiilor precare în care lucrează .

În căutarea constantă pentru cea mai ieftină forţă de muncă, companiile multinaţionale se relochează permanent în cazul în care întâmpină opoziţie sau cerinţe de respectare a drepturilor minime ale muncitorilor. Mai întâi a fost relocarea în interiorul spaţiului UE, apoi în ţările în curs de dezvoltare sau dintr-o ţară în curs de dezvoltare în alta, în funcţie de locul unde au existat cele mai „bune” condiţii.

Munca decentă – un concept global

Între reducerea locurilor de muncă dintre ţările dezvoltate şi exploatarea muncitorilor din ţările în curs de dezvoltare există mai multe conexiuni decât se observă la prima vedere: ameninţarea constantă cu mutarea producţiei afectează deopotrivă ţările dezvoltate (unde angajaţii sunt constant sub presiunea pierderii locurilor de muncă), dar şi ţările în curs de dezvoltare care fac „concesii” majore companiilor, pentru a-şi muta producţia în ţara lor. În final, de fiecare dată, companiile sunt „căştigătorii”.

Pentru a contracara efectele nefaste pe care globalizarea le are asupra muncitorilor de pretutindeni există o soluţie: Sindicatele trebuie să colaboreze la nivel global!

Conceptul de muncă decentă a fost preluat de Confederaţia Internaţională a Sindicatelor (CIS) în anul 2007, când CIS împreună cu o serie de ONG-uri au lansat pentru prima dată campania „muncă decentă pentru o viaţă decentă”.

Proiectul „Muncă Decentă pentru o Viaţă Decentă”, care se derulează în Austria, România şi Bulgaria continuă şi se integrează demersurilor de până acum.