Facebook
Munca Decenta
HOME    CONCEPT    PROIECT    PARTENERI    OFERTA PROIECTULUI    MATERIALE    DEVENITI ACTIV    PRESĂ    LINKURI    AUR-A.N.S.R.U.   

Acces membri | Contact |Nu are importanţă dacă economia mondială este în boom sau în recesiune – viaţa oamenilor nu devine mai bună doar ca efect al creşterii economice!

Jumătate dintre muncitorii din întreaga lume câştigă mai puţin de doi dolari pe zi.
Peste 2,2 milioane de angajaţi mor în fiecare an din cauza accidentelor la locul de muncă sau a bolilor cauzate de natura activității pe care o prestează.

Atât în ţările dezvoltate cât şi în cele în curs de dezvoltare tot mai mulţi angajaţi – în special femei – muncesc în condiţii precare, cu contracte care nu îi avantajează, fără a beneficia de minima securitate socială şi de prevederile legislației muncii.

Companiile ameninţă cu relocalizarea producţiei pentru a menţine salarii scăzute şi pentru a eroda drepturi care au fost câştigate cu greu. Sindicaliştii care se opun sunt concediaţi, ameninţaţi, arestaţi sau chiar ucişi.

Doar un sistem internaţional bazat pe solidaritate şi respect pentru drepturile omului, aşa cum este recunoscut de convenţiile ONU şi de OIM poate pune capăt acestor tendinţe.

Cerem decidenţilor noştri să ratifice aceste convenţii, să le implementeze şi să transforme munca decentă într-un punct central al deciziilor politice!Da, doresc să fiu informat(ă) despre seminarii şi alte evenimente din cadrul proiectului "Muncă Decentă pentru o Viaţă Decentă".
Cod